jointop er et profesjonelt selskap med mer enn 10 års erfaring.
YOGA BLOG
blogg
  • hjem
  • blogg

  • Tren yogastillinger og ikke ta smerte på alvor

Tren yogastillinger og ikke ta smerte på alvor

Aug 26, 2022
I prosessen med å trene yogastillinger, er det svært sannsynlig at du vil oppleve at noen deler av kroppen din er stramme og stive, og noen deler føles svake... Dette er fordi du under praktiseringen av yogastillinger vil strekke deg og trene til et punkt hvor det ikke er lett å bevege seg normalt. Muskler og ledd forbedrer også evnen til å sanse kroppen, for å finne kroppen i fortiden ignorert eller ikke følt. Så dette er normalt.
Joga matte
Men hvis det er "smerte" under yogastilling, er dette OK? I dag vil vi fokusere på å snakke om årsakene til smertetilstander og hvordan man kan håndtere dem i yogastillingspraksis.

 Fysisk smerte er kroppens alarmmekanisme.

Smerte er en påminnelse om at noe er galt i kroppen vår. Derfor, når det er smerter i kroppen, bør man være oppmerksom på å finne ut årsaken til smerten og unngå den. Det er tre hovedtyper av smerte fra å trene stillinger:

1. Overdreven trening forårsaker fysisk ubehag

Dette er en vedvarende muskelømhet som oppstår umiddelbart etter overdreven yogastilling eller innen noen få dager etter øvelsen. Denne sårheten varer vanligvis i 2 til 5 dager. Derfor anbefales det for nybegynnere å trene frekvensen tre ganger i uken, annenhver dag. Et 2-dagers intervall mellom øvelsene vil bidra til å forhindre belastninger forårsaket av overtrening.

2. Smerte fra overdreven og motvillig praksis

Overdreven trekking og motvilje gir en skarp, lokalisert og plutselig smerte. Derfor, hvis du kjenner smerte eller skarpe prikkinger, føler deg utmattet eller skjelver under holdningstreningen, betyr det at du har overdrevet det, og du må umiddelbart stoppe holdningen og hvile.

3. Det er et problem med smerte forårsaket av trening

Hvis det er skulder-, nakke-, rygg-, leddskader og andre helseproblemer, inkludert sykdommer, kan det være noen bivirkninger eller smerter under holdningspraksis. Så hvis du har disse problemene selv, sørg for å spørre legen din om råd før du gjør positurer for å være sikker på om og hvordan du kan praktisere dem trygt.

Å praktisere yogastillinger er ikke desto mer smertefullt jo mer effektivt, nøkkelen er å lytte til kroppens følelser, øve innenfor grensene for kroppens gjeldende grense, for å oppnå de beste fordelene.

En komplett yogapraksis inkluderer yogapust, yogastilling, yogaavslapning, yogastemmemeditasjon. På slutten av denne komplette yogapraksisen vil du føle deg jevn og avslappet pust, kroppen din er også avslappet, vitaliteten og energien din er gjenopprettet, du blir sterkere, sinnet ditt er smidigere, sinnet ditt er mer fredelig og rolig, og der er ikke noe ubehag. føle. Dette er en god yogapraksisopplevelse.